Delen is herkenning

99bc1c6f66444769b531221214c885ac

Mijn eerste blog….en wat vind ik dat spannend. Allerlei gedachten en tegenstemmen om het niet te doen, winnen het nu niet meer van het wel doen. Waarom een blog? Omdat ik denk iets te vertellen c.q. te delen heb wat voor anderen van belang is, wat herkeninning kan geven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, iets in jou wakker te maken, dat je achter je oor gaat krabbelen en na gaat denken en in beweging komt omdat ik iets in jou raak of aangeraakt heb.

De #MeToo campagne, een paar weken geleden ontstaan, waardoor veel vrouwen gingen delen. Zij brachten in de openheid van dat wat zij al zo lang binnen deuren en kamers hielden. Er werd een halt geroepen aan nog langer zwijgen als je ooit seksueel misbruikt bent.

Het leek wel alsof heel Nederland in rep en roer kwam. Ik werd enorm geraakt door de reacties van vrouwen die voor het eerst deelde, van mannen die aangaven dat zij elkaar dienen aan te spreken, hun zonen op hebben te voeden over hoe om te gaan met vrouwen, ook pijnlijke reacties van vrouwen die andere vrouwen bijna aanvallen waar ze wel niet mee bezig zijn, mannen die in een kramp schieten omdat ze bang zijn om over grenzen van vrouwen te gaan, bang zijn dat dit een hetze wordt tegen hen.

Niets is echter minder waar, het gaat hier niet om wijzen naar, want als je met één vinger naar de ander wijst, wijzen er drie naar jezelf, maar het gaat om bewust worden. Het gaat over in gesprek gaan met elkaar. Openheid geven over een thema wat veel te lang achter deuren is gebleven.

Als wij hierin iets willen veranderen, dan is pas de eerste stap gezet……..wie volgt?

#MeToo

Liefs,

Diana