Terugblikken en vooruitkijken

man-flips-notepad-sheet-on-white-wooden-table-2017-is-turning-2018-is-picture-id873585068

Wat doe je dan, terug kijken naar wat is geweest en vooruitblikken naar wat komen gaat?

Dit jaar, 2017, is een bewogen jaar geweest voor mij persoonlijk. In oktober overleed plotseling mijn goede vriendin en Teacher wat ademwerk betreft Wil Baas. Jaren lang heb ik naast haar training mogen geven, begonnen ooit bijna aan de hand nemend. Zij is mijn grootste inspirator op het gebied van ademwerk en het werken met trauma. Samen hebben wij hierin zoveel onderzocht, doorleefd en uitgewerkt.

Vier dagen voor Wil overleed had ik een intens gesprek met haar, waarin ik met haar sprak over het stoppen met ademwerk binnen het team waarin zij mij had opgeleid. Alles op tafel leggend en doorvoelend gaf zij mij de zegen in mijn keus. Mijn stroom gaat een andere kant in en ik kan niet anders dan mij daaraan overgeven en die volgen. Ademwerk gaat door vanuit mijn eigen praktijk, waarin ik trauma en het werken met vrouwen Ademwerk meer ruimte kan geven en kan uitbreiden.

Ademwerk heeft een groot transformerend effect. Ik houdt van lichaamswerk waarin je transformerend kan werken, zodat er werkelijk iets veranderd. Twee jaar geleden ontmoette ik voor het eerst David Savalle, hij werkt met transformational bodywork. Na mijn eerste sessie die ik van hem ontving was ik betoverd door zijn werk en wat dit deed. Ik liet hem horen dat ik graag bij hem in de leer wilde en dit vak van hem wilde leren.

Nu 2 jaar en menig sessie later waarin ik zoveel eigen trauma op hele diepe lagen heb kunnen transformeren, gaf David aan dat hij mij graag wil leren waar hij zo goed in is. De eerste sessie met hem heb ik al gegeven en OMG wat is dit magisch mooi werk. Voor mij persoonlijk stijgt dit boven alles uit wat ik ooit heb gedaan op het gebied van lichaams- en transformerend werk. De combinatie met ademwerk hierin is groots.

Ik begin mijn jaar 2018 dus met een geweldig ingevuld verlangen en ben benieuwd naar het vervolg. In februari zal ik Hermine Schoneveld assisteren in een jaartraining ”De terugkeer van de heilige seksualiteit” voor vrouwen, dit is een al langer koesterend verlangen.

In het afgelopen jaar heb ik zoveel bijzondere ontmoetingen gehad, nieuwe vriendschappen opgedaan en wat voelt dat rijk, wat ben ik daar dankbaar voor.

Ik sluit een jaar af, kijk terug op dat wat was en niet meer het zelfde is en ik kijk met vertrouwen vooruit naar een nieuw jaar.

Ik wens jou dat je net als ik mag terugkijken op een jaar wat is geweest en vooruit mag kijken naar wat komen gaat. Ik gun jou dat jij je mag overgeven aan jou eigen stroom. Leef jouw leven zoals alleen jij dat kan doen, zodat de puzzel die we samen vormen compleet is.